phpMyAdmin Üzerinden Wordpress Admin Şifre Değişimi Yazdır

  • 2

Teknoloji çağında artık herkes onlarca hesaba ait K.Adı ve şifreyi aklında tutmak zorunda. Basit ve aynı şifreler girmemiz güvenlik zaafiyeti oluşturuyor, güçlü şifreler kullanmamız ise şifreleri akılda tutmamızı zorlaştırıyor ve zaman zaman unutabiliyoruz. Bugün wordpress yönetim sisteminde unuttuğumuz admin şifremizi değiştirmeyi göstereceğiz.

 

Eğer ki sunucuda SMTPmail() fonksiyonu açıksa ve wordpress'ten mail ayarlarınızı yapılandırdıysanız işiniz daha kolay.

Şifremi unuttum diyerek sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. 

 

Peki SMTPmail() fonksiyonu kapalı veya mail ayarlarınız yapılandırılmadıysa? Muhtemelen aşağıdaki gibi bir hata alacaksınız.

 

E-posta gönderilemedi.

Olası sebep: servis sağlayıcınız mail() fonksiyonunu engellemiş olabilir.

 

Böyle bir durumda phpMyAdmin üzerinden şifre değiştirme işlemi yapabiliriz.

 

İlk olarak phpMyAdmin'e giriş yapıyoruz ve buradan şifresini değiştireceğimiz wordpress sitemizin veri tabanını seçiyoruz.

 

Veri tabanı içerisinde wp_users (bazen ön eki farklı olabilir ama standart kurulumda ön ek "wp_" olarak gelir) tablosu içerisine girip mevcut kullanıcıları listeliyoruz.

 

Bu tablo içerisinde "user_pass" sütun'unda giriş şifreleri MD5 formatında şifrelenmiş olarak yer alır ve şifrelenmemiş şekilde gireceğimiz şifreler geçersiz olacaktır. Bu yüzden kullanmak istediğimiz şifreyi belirleyip linkteki adresten MD5 olarak şifreliyelim.

 

MD5 Şifreleme

 

Örneğin "ttnetdc12345"  şifresini şu şekilde şifreliyor "9585DFF2B473809313F2A8686A29302B" . Bu şifreyi kopyalayıp user_pass sütun'unda şifresini değiştireceğimiz hesaptaki şifrenin yerine yapıştırıyoruz.

 

Artık kullanıcı adımınız ve şifremiz olan "ttnetdc123456" ile wordpress yönetim paneline giriş yapabilirsiniz. Ancak hiç bir zaman bu şekilde basit şifre kombinasyonları kullanmayın ya da ilk giriş yaptığınızda ihmal etmeden şifrenizi değiştirin.


WordPress sitelerinizi bu sunucularda barındırabilir siniz.

Dedicated Sunucular

Bulut Sunucular


Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

<< Geri